• Facebook
  • Twitter
  • Pinterest

Stål och metaller har varit en framträdande och viktig komponent under årets Olympiska Spel i Japan. Det gäller allt från den traditionsenliga OS-facklan, som tändes på Olympiastadion i Tokyo av Naomi Osaka, till snabbtåget Shinkansen och jättearenorna Sapporo Domes och Yokohama stadion.

Tillverkad av återvunnen aluminium från de temporära skyddsboendena som uppfördes till följd av Fukushima katastrofen i Japan 2011, sprider årets OS-fackla ett budskap om hopp och förbättring. Dess böljande form är inspirerad av de japanska körsbärsblommorna och tekniken som använts för att forma facklan är samma som används i Japans kända snabbtåg Shinkansen.

Shinkansen som kan nå hastigheter på uppemot 360 kmh transporterade fansen mellan landets OS-arenor och består av 16,976 km stålräls. På flera av årets OS-arenor är plåten speciellt framträdande. Till exempel består Sapporo Domes 53 000 m2 stora tak helt och hållet av rostfritt stål. Den största arenan Yokohama stadion har ett enormt plåttak som är speciellt utformat för att reducera vind och höga ljud på tävlingsarenan.

Läs mer här >>

Pin It on Pinterest