LEVERANTÖRER

De material och produkter du letar efter finner du hos dessa leverantörer, producenter och grossister.

ARCELORMITTAL

Vi erbjuder innovativa totallösningar med plåt för tak, fasad och vattenavrinning. I våra produktionsanläggningar i Karlstad och Sveg vidareförädlas stål från vårt moderbolag ArcelorMittal. Genom en stor koncern har vi möjlighet att erbjuda ett brett utbud av profiler, kulörer, beläggningar samt stålkvalitéer.

Kontakt
David Jaretorp (CMO)
david.jaretorp@arcelormittal.com
054-68 83 05
Växel: 054-68 83 00

www.armat.se
www.arcelormittal.com

ARECO

Areco Direct erbjuder ett brett och komplett produktsortiment inom affärsområdena Byggplåt, Ventilation och Handelsstål & Armering. Tillsammans med våra leverantörer, med extra fokus på de egentillverkade byggplåtsprodukterna från Areco Profiles, är vår målsättning att ständigt utveckla sortimentet så att det följer kundernas efterfrågan. Verksamheten riktar sig främst till plåtslagerier, ventilationsföretag, verkstäder- och industrier.

Kontakt
Ingvar Delén (VD, Areco Direct)
0708-494807
ingvar.delen@areco.se

www.areco.se

BEVEGO

Vi är ett grossist- och handelsföretag inom byggplåt, ventilation och teknisk isolering. Vi vänder oss till den professionella marknaden, där våra främsta kundgrupper är plåtslagare, ventilationsmontörer, isoleringsentreprenörer och småskalig industri. Vårt förhållande till omvärlden bygger på tillgänglighet, specialisering, kompetens och produkter. Vi eftersträvar att varje uppdrag leder till förnyat förtroende och fortsatta affärer.

Kontakt
Johan Cronhamn (AO-chef byggplåt)
johan.cronhamn@bevego.se
0322-671 411

Pär Fagberg (produktansvarig byggplåt)
par.fagberg@bevego.se
0322-671 415

www.bevego.se

DALA-PROFIL

Vi levererar profiler för tak- och fasadbeklädnad i såväl lackerat som rostfritt, syrafast, aluminium och aluzink utförande. Vi levererar även slätplåt och plåt för bandtäckning. Tillsammans med vår profilerade plåt erbjuder vi ett komplett tillbehörssortiment bestående av bl.a. beslag, takavvattning, taksäkerhet och infästning. Detta tillsammans men en unik service gör oss till en snabb, säker och flexibel plåtleverantör.

Kontakt
Patrik Edmer (Säljchef)
patrik.edmer@dala-profil.se
0243-23 31 00

www.dala-profil.se

FMH STAINLESS

Vi är en materialleverantör som är specialister på dekorativa rostfria ytfinishar, som kan användas både exteriört och interiört. Som exempelvis till fasader, inredningar, hissar, skyltar mm. Vi kan erbjuda rostfria plåtmaterial med förädlade, hållbara och beständiga ytfinishar i 1000-tals varianter med vitt skilda uttryck i fråga om kulör, glans, ytstruktur, präglingar mm. De produkter vi levererar är av 100% ren metall, består upp till 85% av återvunnet material och är 100% återvinningsbart.

Kontakt
Växel: +46(0)31-748 22 77
info@fmhstainless.se

www.fmhstainless.se

LINDAB

Vi utvecklar, tillverkar, marknadsför och distribuerar produkter och systemlösningar för förenklat byggande och bättre inomhusklimat. Produkterna kännetecknas av hög kvalitet, montagevänlighet, energi- och miljötänkande samt levereras med en hög servicegrad vilket sammantaget ger dig ett ökat kundvärde.

Kontakt
Växel: 0431-850 00
Kundtjänst: 0431-851 00

www.lindab.se

PLANNJA

Med rötterna i Norden och hjärtat nära stålet, har vi förädlat produkter i tunnplåt ända sedan 1967 och vi drivs av samma tanke nu som då: att skapa bättre byggnader. I dag är vi ett av Europas ledande varumärken inom tunnplåtsprodukter för byggmarknaden. Vi utvecklar och producerar tak, avvattning, fasadprofiler och tillbehör som är speciellt framtagna för Norden med dess tuffa klimat och höga krav på design och kulörer. Plåtens kretslopp – och att den kan återvinnas till 100 procent utan att förlora sina unika egenskaper – är hjärtat i Plannjas miljöarbete.

Kontakt
Växel: 010-516 10 00
Kundservice: 0771-99 29 99

www.plannja.se

PREFA

PREFA grundades i Tyskland och har i snart 70 år utvecklat och producerat Aluminiumprodukter för tak och fasad. Som en modern leverantör av anspråksfulla, underhållsfria och funktionella tak- och fasadsystem i högsta kvalité, erbjuder vi miljövänliga produkter där endast fantasin sätter gränserna.

Kontakt
Michael Modica (Sales manager Sweden)
010-498 66 63
michael.modica@prefa.com

www.prefa.se

RHEINZINK

Kontakt
Kari Koskinen (Regional Sales Manager)
kari.koskinen@rheinzink.se
0707-968485
info@rheinzink.se

www.rheinzink.se

SSAB

SSAB har tillverkat produkter för byggindustrin i mer än 50 år och är en pionjär och innovatör genom att skapa färgbelagda produkter som har svensk rapsolja i beläggningen. Denna unika, patenterade lösning minskar Green-Coat®-produkternas miljöavtryck avsevärt och gör dem till det grönaste utbudet på marknaden för tak, fasader och regnvattensystem. Nu tar vi nästa steg och utvecklar det fossilfria stålet. De första provleveranserna är nu på plats och leveranser av kommersiella volymer inleds under 2026.

 

Kontakt
Växel: 0243-700 00
greencoat@ssab.com

www.ssab.se/GreenCoat

 

RUUKKI

Ruukki levererar hållbara produkter, system och lösningar av hög kvalitet som lever upp till de högsta kraven på lång livslängd under hårda förhållanden. Vi ger dig stöd i din hållbarhetsutveckling genom framsteg inom teknik och processer. Kraven för grönare, smartare lösningar ökar och vårt åtagande inom produkt- och tjänsteutveckling har lett till att vi idag är en ledande innovatör inom hållbara bygglösningar. För oss är miljötransparens normen. Ruukki är en pålitlig partner med lång erfarenhet från stål- och byggbranschen.

Kontakt
Växel: 010-787 80 00
sverige@ruukki.com

www.ruukki.se