Arkitekturmagasinet MIA

Äntligen ett nytt nummer av arkitekturmagasinet MIA – metall i arkitekturen!

MIA vill vara din inspirations- och informationskälla till framgångsrik arkitektur och byggnation. Genom att visa på enastående metallarkitektur från hela världen och presentera nya produkter, idéer och innovationer, vill MIA visa på både verkligheter och möjligheter.

MIA riktar sig i första hand till arkitekter, fastighetsägare och byggherrar.

Välkommen att höra av dig till mia@svenskbyggplat.se.

Utgivna magasin

MIA 2022

Översvämning

Efter Covid-åren är bristen på input, inspiration och upplevelser klart märkbar hos många av oss. Därför har vi låtit detta nummer svämma över av metallytor med vitt skilda uttryck. Aluminiumpaljetter och svävande stål, superperforerat, guldglimmande rostfritt molekylpiktogram, havsblått stål i bandtäckning, färgskiftande metallickub och vit fjälltäckning, för att nämna några. 

Läs som e-magasin >>

MIA 2021

Rymd och rymden

Rymden har ju alltid fascinerat oss människor – det obegränsade utrymmet lockar och triggar fantasin. Ändå är det i just rymden allt blir minimalistiskt, komprimerat och litet. I detta nummer bjuder vi på alla sorters rymd, men självklart klär vi dem i stål och metaller.

Läs som e-magasin >>

MIA nr 2 2017

Framtidsperspektiv

MIA har tittat djupt in i spåkulan och sett återbrukade, förändringsbenägna och 3D-printade byggnader i nya utrymmen och på Mars. Vi har också lärt känna legendariska High Line-arkitekten Liz Diller som ständigt lyckas förnya och överraska. Just nu utför hon sitt jobb enligt devisen ”Why try to predict the future when you can create a building that will change with it?”.

Läs som e-magasin >>

MIA nr 1 2017

Smog, rost och skräniga fåglar

”Det finns inget ont som inte för något gott med sig”, brukar det heta. I detta nummer av MIA uppmärksammar vi därför arkitektur som bland annat tagit vara på smog, rost, skräniga fåglar och svårtillgängliga miljöer. Resultaten är miljöinnovativa, vackra, glimrande och utmanande.

Läs som e-magasin >>

MIA nr 2 2016

Världsförbättrare?

Enligt FN:s nuvarande generalsekreterare Ban Ki-moon är vi den första generationen som kan utrota fattigdomen och den sista som kan bekämpa klimatförändringarna. Det är ord och innebörd som förpliktigar. Socialt engagemang och miljöinnovationer är med andra ord ett måste, men också en fantastisk möjlighet. Det här numret av MIA bjuder därför på just sådana möjligheter!

Läs som e-magasin >>

MIA nr 1 2016

Svaret på allt är sällan 42

Enligt Douglas Adams ”Liftarens guide till galaxen” och en mängd efterföljare är meningen med livet, universum och allt, siffran 42. När du har läst det här magasinet vet du att det är fel. Meningen med livet, universum, allt och hållbar arkitektur stavas samverkan.

Läs som e-magasin >>

MIA nr 1 2015

Metall i Arkitekturen

Äntligen finns det möjlighet att förkovra sig grundligt i arkitektur och byggnation utifrån ett metallperspektiv. Ett perspektiv som överraskar, imponerar och spränger gränser. Detta allra första nummer av MIA inleds med en bildserie på temat reflektion. Det ger allt från en dramatisk återspegling till en tyst anmärkning eller ett sätt att skapa nya utrymmen och idéer. MIA vill belysa vad metall i arkitekturen är, utifrån hela detta spektra.

Läs som e-magasin >>

Pin It on Pinterest