• Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
Intresset för vårt medlemsföretag Plåt & Ventföretagens auktorisation för byggnadsplåtslagerier har ökat det senaste året, nu har auktorisationen fått ett namn – Trygg Plåt.

– Syftet med auktorisationen är att höja branschens status och anseende genom att företagen arbetar systematiskt med att säkerställa sin leverans till kund. Detta ska även leda till högre kvalitet på plåtarbetet. Och för beställare innebär det många fördelar att anlita ett auktoriserat byggnadsplåtslageri, säger Rickard Lindskog, företagsrådgivare på Plåt & Ventföretagen.

Ett auktoriserat företag arbetar effektivt och har kontroll på arbetsprocessen hela vägen. Det gör att man som kund alltid kan vara säker på att få en kvalitetssäker leverans. I dag finns det nästan 80 auktoriserade företag över hela landet.

Auktorisationen Trygg Plåt bygger på en framtagen handbok med instruktioner, exempel och mallar som ska ge en effektiv projektstyrning. Till hjälp finns också framtagna ”branschregler” som är tolkningar, förtydliganden och fördjupningar till JT-kapitlet i Hus-AMA. I auktorisationens krav ingår också en tvådagars utbildning.

– Sedan starten har auktorisationssystemet helt enkelt benämnts som ”Auktorisationen för byggplåtsföretag”, vilket visserligen ger information om vad konceptet handlar om, men nu har vi dessutom lagt till ett mer slagkraftigt och förklarande namn, nämligen ”Trygg plåt”, säger Rickard Lindskog som anser att det nya namnet kommer att förstärka budskapet om att detta är ett kvalitetsbevis som bara utfärdas till kunniga och seriösa plåtslagerier.

Auktorisation Trygg Plåt:

  • Ger trygghet och tydlighet för kunden.
  • Är en kvalitetsstämpel på företaget.
  • Innebär att företaget har en dokumenterad projektstyrning.
  • Är en garanti för att leveransen till kund är kvalitetssäkrad.
  • Utförs av extern part med SWEDAC-ackreditering.
  • Ger företaget tillgång till unik kunskap och verktyg. Bland annat en handbok med instruktioner och mallar för dokumentation.

Läs mer om Trygg plåt här >>

Pin It on Pinterest