Nordbygg närmar sig och vi ser fram emot att få utbyta erfarenheter, inspirera och bli inspirerade. Under veckan kommer representanter från Svensk Byggplåts medlemsföretag att finnas på plats i montern. Vi har även bjudit in spännande föreläsare som under veckan kommer tala på Byggmaterialscenen. Se vilka tider som gäller för att inte missa något!

 

Tisdag 23 april

På scen
Under tisdagen kommer Inger Odnevall att föreläsa om korrosion och avrinningar från tak och fasad. Inger Odnevall är professor i korrosionsvetenskap på Kungliga Tekniska högskolan i Stockholm. Hennes forskargrupp bedriver sedan mer än 30 år tillbaka forskning med fokus på atmosfärisk korrosion av metalliska material avsedda för utomhusapplikationer. Inger beskriver hur olika metaller och legeringar som används i utomhuskonstruktioner korroderar och varför dessa processer inte utgör något miljöhot utan att stål och metaller istället är hållbara och miljövänliga materialval för tak och fasader.

Byggmaterialscenen, Hall C, tisdag 23 april klockan 10:30 – 10:55.

I montern
I Svensk Byggplåts monter kan du under tisdagen träffa Bevego och Areco på förmiddagen och Prefa, Areco och Plannja på eftermiddagen.

——–
——–

Onsdag 24 april

På scen
På onsdagen är det dags att lära känna de tre nominerade till priset ”Årets Plåtinfluerare”. Svensk Byggplåt ska hitta och hylla branschens första Plåtinfluerare. Vi tar tempen på de tre nominerade och får lyssna till på vilka sätt de är med och flyttar fram positionerna inom hållbarhet, innovation, arbetsmiljö, inkludering och/eller rekrytering.

Byggmaterialscenen, Hall C, onsdag 24 april klockan 11:30 – 11:55.

Vinnaren offentliggörs och koras torsdag den 25 april klockan 16.00 på Nordbyggs stora scen.

I montern
Under onsdagen får du träffa representanter från Bevego och Plannja på förmiddagen och Ruukki, Rheinzink och SSAB på eftermiddagen i Svensk Byggplåts monter.

Torsdag 25 april

På scen
Torsdagens föreläsning kommer handla om återbruk och omvänd designprocess. Inspirerande Tina Ekener delar med sig av konkreta återbrukstips, hur en omvänd designprocess fungerar samt hur de söker bygglov när de inte vet vilka material som kommer att finnas tillgängliga.

Tina Ekener är arkitekt och delägare i arkitektkontoret baubüro in situ som är föregångare inom byggande med befintliga strukturer och återbruk. Återbruk kräver lagerhållning och baubüro in situ har därför startat Zirkular, en återbruksfirma inom samma företagsfamilj, och uppfunnit nya yrket byggdelsjägare.

Tina är dessutom en stor förespråkare för ökad samverkan mellan byggbranschens yrkesgrupper då hon hävdar att ett närmare samarbete mellan exempelvis arkitekt och hantverkare ger mycket bättre resultat.

Byggmaterialscenen i Hall C: Torsdag 25 april 2024 11:30 – 11:55.

I montern
Den här dagen får du träffa våra medlemsföretag Ruukki, ArcelorMittal och DalaProfil på förmiddagen och SSAB, ArcelorMittal och DalaProfil på eftermiddagen i montern.

——–
——–

Fredag 26 april

I montern
Medan fredagen blir lugnare på föreläsningsfronten så gäller det att passa på att ta vara på de sista timmarna av inspiration, samtal och fördjupning ibland annat återbruk i vår monter. Den här dagen kommer du att träffa representanter från Prefa och Lindab på förmiddagen och Lindab på eftermiddagen.