I slutet av april arrangerades byggmässan Nordbygg i Stockholm. Svensk Byggplåts medlemsföretag fanns på plats både i en del egna montrar, men också i en gemensam Svensk Byggplåt-monter.

I Svensk byggplåts regi arrangerades även föreläsningar om korrosion och vattenavrinningar samt återbruk på den så kallade ”materialscenen” och det delades ut pris till Årets Plåtinfluerare. En utmärkelse som gick till Emelie Persson, vd för Björn Persson Plåtslageri.

Svensk Byggplåts medlemmar har lika många upplevelser från Nordbygg som vi är medlemmar. Flera ser Nordbygg som en självklarhet medan en del blev positivt överraskade av uppslutningen från både utställare och besökare. Men det syns också en nedgång i engagemanget, vilket var en av anledningarna till att Svensk Byggplåt fanns på plats – för att skapa en yta för samtliga medlemmar. Så här låter rösterna från några av dem som deltog.

”De personliga mötena var som alltid det jag uppskattade mest. Tycker också att Svensk Byggplåts föreläsning om återbruk och plåtens återvinningsbarhet med Tina Ekener var mycket intressant.”
Thommy Larsson, Arcelor Mittal/Armat

”För oss var det en mycket lyckad mässa. Vi var en del av Svensk Byggplåts monter men ställde även ut tillsammans med våra partnerleverantörer Plannja, Armat, Weland stål och Heco Nordiska. Mötet med våra kunder och leverantörer stod i fokus och vi fick en bra uppdatering av hur marknaden mår.”
Johan Cronhamn, Bevego

”Vi kunde ha haft lite fler besökare i Svensk  Byggplåts monter, men det fanns ett visst intresse för den återbrukade plåten vi visade. Det kom frågor angående om det går att köpa återbrukad plåt och blev en del samtal kring olika sätt att återbruka plåten i tex konstverk och interiörer.”
Carl Sahlin, Dala-Profil

”Nordbygg är ett utmärkt tillfälle att träffa leverantörer, kunder och övriga branschkollegor på. Man fångar upp dom senaste nyheterna och skapar nya affärskontakter. Det var som alltid en väldigt positiv stämning under hela veckan och extra kul att priset för Årets Plåtinfluerare delades ut på plats. Jag hade äran att få sitta i juryn, så det var fint att få se priset delas ut på en stor scen i ett välbesökt sammanhang.”
Robert Holmberg, Areco Direct