Vartannat år delar Sveriges Arkitekter Västra Götaland ut SAVGs arkitekturpris. Prisets syfte är bland annat att öka intresset för god byggnadskonst i regionen och stimulera diskussionen om arkitektur såväl inom branschen som hos allmänheten. I år är det titanzinksbeklädda projektet Mastuggsterrassen nominerat till detta fina pris där det tävlar mot projekt i glas, tegel och trä.

Masthuggsterrassen titanzink
  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest

Det är den Göteborgsbaserade arkitektbyrån Ferrum Arkitekter som står bakom projektet och de beskriver valet av fasadmaterialet Rheinzink prePatina Graphite-grey på följande sätt:

– Vi sökte ett material som kunde matcha de befintliga höga fasaderna som ramar in och avgränsar de trekantiga tomterna på Masthuggsterrassen. Vi ville hitta ett underhållsfritt, tidlöst och vackert naturmaterial som åldras med värdighet, och som tål att granskas och uppskattas på nära håll. Ett material som utstrålar gedigenhet och omsorg av detaljer utan att vara överarbetat. Fasadmaterialet skulle inte göra något väsen av sig på håll utan underordna sig och sjunka in i omgivningen men däremot ha en klar stringens med egen karaktär vid närmare betraktande.

Samtliga projekt nominerade till Sveriges Arkitekter Västra Götalands arkitekturpris 2017 är:
– Radhusen Masthuggsterrassen ovanpå BRF Masthugget av Ferrum Arkitekter
– Flerbostadshuset Studio 1 i Örgryte av Johannes Norlander Arkitektur
– Vårdcentralen Nötkärnan i Bergsjön av Wingårdhs Arkitekter
Villa R i Ljungskile av Krook & Tjäder

Viket projekt som vinner kommer att tillkännages under SAVGs prisgala den 13 september, kl 18:00 på restaurang Folk, Folkteatern i Göteborg. Läs mer här >>

Pin It on Pinterest