Mingel med många goda samtal, bubbel och snittar, stickad metallklänning och utlottning av takvandring var några av ingredienserna när nya magasinet Metall I Arkitekturen lanserades i onsdags kväll.

Den 30 september samlades 50-talet arkitekter och representanter för Svensk Byggplåt för att lansera nya arkitekturmagasinet MIA. Platsen för evenemanget var Sven-Harrys konstmuseum som med sin guldglänsande kopparfasad har en intressant historia. Anna Höglund som figurerar i första numret av MIA och även har ritat byggnaden, var på plats för att dela med sig av historien bakom fasaden.

I MIA finns också en intervju med textil- och maskiningenjör Åsa Lundevall som bedriver forskning med stickade metaller och lättviktslaminat. Designern Emelie Ahlnér har designat en unik klänning i denna specialstickade metall, vilken dagen till ära lånades ut av Jernkontoret och fick bäras av MIAs chefredaktör.

Magasinet MIA och utgivaren Svensk Byggplåt strävar efter att öka samverkan med arkitekter, fastighetsägare och byggherrar. Kvällens stora behållning var därför alla samtal mellan branschen och deltagande arkitekter. Det framkom många tankar, idéer och inte minst förslag på intressanta byggnader. För att få fler att närma sig byggplåten och komma upp på taken skedde också en utlottning av takvandringar på Riddarholmen i Stockholm.

STORT tack för alla positiva ord om premiärnumret av MIA. Kul att höra att det är ett uppskattat och efterlängtat forum!

Pin It on Pinterest