Tallskydd plåt tall skydd
  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest

Att öka och skydda tallbeståndet är en hög prioritet bland många skogsägare. Nu finns en lösning, helt gjort i plåt som heter Tallskydd. 

Johan Larsson heter mannen bakom den uppmärksammade och uppskattade lösningen Tallskydd. Johan är i grund och botten plåtslagare och sedan 30 år tillbaka ägare till Viskadalens Plåt och Papp. Johan är även skogsägare och tröttnade på att hans tallplantor ständigt förstördes av vilt som åt upp toppskotten på tallarna, och att inga tillgängliga metoder fungerade för att motverka viltskadorna. Så, en dag slog idén honom om att tillverka ett skydd i plåt. Skyddet behövde även passa varje individuellt träd, vara ofarligt för miljö och djur och väga så lite som möjligt. Som plåtslagare såg Johan potentialen i byggplåtens formbarhet, stabilitet och utifrån en miljösynpunkt.

Tallskydd plåt tall skydd
  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
Efter 6 år av utveckling finns nu Tallskyddet tillgängligt att köpa. Tallskyddet är tillverkat av 0,4 millimeters lackerad stålplåt som tidigt på hösten, innan älg och rådjur börjat beta, fästs på toppen av tallplantorna så att toppskotten skyddas. Tallskyddet har många fördelar bortsett från att skydda toppskotten. Dels går det att montera oavsett väder, till skillnad från besprutning. Det skadar inte heller djurens mular och de får samma näring av sidoskotten som det bildas fler av när toppskotten skyddas.

Läs en längre artikel på pvmagasinet.se >>

Besök och beställ skydden på tallskydd.se >>

Foto: Viskadalens Plåt och Papp

 

Pin It on Pinterest