Lindab Solar Roof
  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest

 

Efterfrågan på solcellspaneler ökar i Sverige och i takt med detta lanseras nya och mer estetiska lösningar. En av dessa är Lindab SolarRoof – ett byggnadsintegrerat solcellstak som är en del av huset.

Jämfört med traditionella solcellsanläggningar som byggs utanpå ett tak är byggnadsintegrerade solceller mycket diskreta, det sparas också kostnader vid exempelvis takomläggningar eller vid nyproduktion. Det finns därför inte längre någon anledning att välja bort solceller.
– Kombinationen av estetik, kostnadseffektivitet och positiv miljöpåverkan är bara några av fördelarna med takkonceptet, säger Ulf Karlberg, affärsenhetschef plåtslageri, Lindab.

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest

 

Med SolarRoof erbjuds ägare till både småhus och kommersiella fastigheter ett komplett solcellstak. I paketlösningen ingår Lindabs svensktillverkade och tidlöst designade takprofil som integrerats med solpaneler av typen CIGS – en modern tunnfilmsteknik med hög effekt även i mindre optimala ljusförhållanden. Utöver den solcellsintegrerade takplåten ingår växelriktare och optimerare som tillsammans skapar ett flexibelt system. Som en service får husägaren dessutom tillgång till en app som gör det enkelt att övervaka systemets elproduktion och prestanda i realtid.

SolarRoof är enkelt att montera. Takprofilen finns i både förfalsad variant för bandtäckning och en profil som klickas ihop. Den totala installationskostnaden spar pengar för fastighetens ägare, vilket minskar återbetalningstiden på investeringen.

 

Läs mer om Lindab SolarRoof >>

 

Pin It on Pinterest