• Facebook
  • Twitter
  • Pinterest

 

Taket är byggnadens mest väderutsatta fasad. Speciellt i vårt nordiska klimat. Från -25 till + 35, från gassande sol och saltvatten till storm, regn, snö och hagel. Taket bör vara slitstarkt som granit och ändå erbjuda full formbarhet.

ArcelorMittal tillverkar färgbelagd stålplåt speciellt framtagen för det nordiska klimatet, med kalla vintrar och saltvatten längs kusterna. I serien Granite presenterar de en beläggning för havsnära miljö, och en annan beläggning lika matt som en betongpanna.

Granite HFX Cool används vid bandtäckning, samt tillverkning av beslag och har god formbarhet ända ner till -10 grader utan att sprickor i materialet uppstår. Beläggningen finns i över tio kulörer, med både klassisk och matt yta. Tack vare ett innovativt ytskikt på upp till 55μ, kan plåten användas i miljöer med korrosivitetsklass C5, vilket motsvarar havsnära miljö.

Granite Deep Matt är en ny matt produkt med en 35μ tjock beläggning som dessutom är skrynklad för att få en så låg reflektion som möjligt. Eftersom glanstalet är mindre än 5 lämpar sig beläggningen på takpanne-profiler och ger ett minst lika matt uttryck som en klassisk betongpanna.

ArcelorMittals beläggningar har generella garantitider på upp till 20 års.

Läs mer i broschyren >>

 

Pin It on Pinterest