• Facebook
  • Twitter
  • Pinterest

Pannplåt är en gammal klassisk modell av takplåt som skyddat och prytt våra svenska hus, ekonomibyggnader och ladugårdar sedan 1860-talet. Den finns i olika utföranden och en mängd olika färger. Dala-Profil är en av Sveriges producenter av pannplåt. De har märkt av den ökade efterfrågan och ser flera anledningar till varför, så som arkitekturtrenden, hållbarheten och att plåten klarar låglutande tak.

– Pannplåten gör sig väldigt bra i såväl arkitektur från sekelskiftet som på den moderna villan och fritidshuset i skandinavisk minimalism. Det ligger också en del pannplåt sedan gammalt på lantbruksfastigheter och dessa byts nu ut till ny, säger Dala-Profils vd Carl Sahlin.

Dala-Profil tillverkar dessutom Stilpannan som också fått ett uppsving. I profilen påminner den om betong- och tegelpannor, men kan till skillnad från dem, även läggas på låglutande tak. Den lätta plåten kräver heller inte lika kraftig konstruktion på byggnaden.

Den ökade försäljningen av Pannplåt och Stilpannan är helt klart en del av Coronaeffekten, som för Dala-Profil och många inom bygghandeln inneburit en generell ökad försäljning under 2020.

– Det har varit ett stort intresse för att renovera under hemestern och mycket av semesterkassan har lagts på att renovera och bygga ut, säger Carl Sahlin, som hoppas att intresset ska hålla i sig.

 

Läs mer om Dala-Profils produkter>>

Pin It on Pinterest