• Facebook
  • Twitter
  • Pinterest

Foto: Gatun Arkitekter

Life City, så heter Hagastadens nya entré som kommer att knyta samman Solna med Norrtull och välkomna människor till Stockholms nya stadsdel. Den rostfria fasaden sticker ut, både i uttryck och hållbarhet.

200 000 trafikanter passerar dagligen Atrium Ljungbergs byggnad som väntas bli klar under 2022. Utformningen står Gatun Arkitekter och ON Arkitekter för. Byggnadens utåt sett ikoniska utseende bygger på att solavskärmningar blivit en naturlig del i arkitekturen med hjälp av perforerade rostfria paneler. Fasadmaterialet i rostfritt stål är levererat av FMH Stainless och har perforerats och bockats till kassetter, innan de levererades till Hagastaden. Tack vare att plåten består av 70–85% återvunnet material och är 100% återvinningsbart, har Life City kunnat uppnå den höga miljöklassningen BREEAM Excellent.

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest

Det rostfria stålet är nästintill underhållsfritt och ett beständigt material som till 100% består av ren metall. Vid rengöring räcker det oftast med regntvätt och fasadtvätt med anpassat intervall beroende på luftkvalitén. Stålets färg är framtaget genom en förtjockning av det naturliga kromoxidskiktet i stålet vilket skapar en ljusinterferens. Denna metod gör att färgen inte innehåller några pigment som gör att den kan åldras, blekna eller flagna. Färgen på metallen skiftar även beroende på dygnets tid, ljusförhållande och betraktarens vinkel.

Life City kommer med sin unika arkitektur att smycka Hagastaden och välkomna besökare till Stockholms nya mötesplats för affärsutveckling och centrum för vetenskap och innovation.

Läs mer här >>

Pin It on Pinterest