• Facebook
  • Twitter
  • Pinterest

Estetiskt, funktionellt, kostnadseffektivt och lång beständighet. Fyra komponenter som klingar bra för en lyckad byggnad.

När arkitekterna Carolin Fleming och Johan Granqvist från Total Arkitektur fick uppdraget att designa Sörgårdens förskola ville de framförallt skapa en lekstuga för barn. Byggnaden skulle också vara estetiskt tilltalande samtidigt som fasaden behövde uppfylla kravet att vara robust nog för att kunna stå emot barns lek.

– Att behöva renovera var sjätte månad var inget alternativ, säger Johan Granqvist. Det var ett skäl till att vi valde Prefa aluminiumfasader. Argumentet ”stark som en tjur” och den 40-åriga garantin avgjorde saken för våra uppdragsgivare. Att bygga hållbart till ett försvarbart pris utan att försaka utseendet var förstås också viktigt.

Formen på byggnaden gör det lätt för personalen att ha översyn och kommunicera både med varandra och med barnen. Med ett utrymme att experimentera och ett kreativt spelrum är Carolin Fleming och Johan Granqvist väldigt nöjda med resultatet liksom med färgvalet och färgkombinationerna. Exempelvis ändrar huset utseende efter ljuset.

– Det här är första gången vi har använt oss av aluminium och det var väldigt spännande eftersom materialet gav oss ett rejält kreativt spelrum, säger Carolin Fleming. Det gjorde att vi kunde mixa färger och skapa en haptisk upplevelse.

Prefas fasadsystem i aluminium kommer i en mängd olika färger och utföranden som låter kreativiteten flöda.

 

Läs mer om byggnaden och dess detaljer här >>

 

FOTO: PREFA/CROCE & WIR

Pin It on Pinterest