Køge nord station byggplåt aluminium COBE
  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
Foto: Rasmus Hjortshøj – COAST

I början på sommaren öppnades det nya resecentrumet Køge Nord Station, som utgörs av en spektakulär gångbro, en station och ett parkområde. Detta gröna nav är ett föredömligt exempel på dansk arkitektur och teknik, där arkitektteamet bakom består av COBE och DISSING + WEITLING architecture.

Öppnandet markerade även den nya entrén till Köpenhamn, som resulterar i effektivare och hållbarare transporter för alla som åker till och från huvudstaden. Den futuristiska designen lämpar sig väl för området, som för tillfället genomgår en enorm omvandling. Bron med sin exteriör i anodiserade aluminiumpaneler, kommer fungera som en katalysator för tillväxt och utveckling i Køge-området enligt arkitekterna.

– Bron är också en ny arkitektonisk attraktion för området; en lång, spektakulär stålorm som slingrar sig ovanför järnvägsspåren och erbjuder besökarna en magnifik panoramautsikt över kulturlandskapet, säger Dan Stubbergaard, arkitekt och grundaren av COBE.

Pin It on Pinterest