Johannebergs vattentorn hisingstads bleck och plåt rheinzink titanzink svensk byggplåt göteborg
  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest

Det gamla vattentornet i Göteborg, Johannebergs vattentorn, har fått en ny hållbar kostym i form av en fasad täckt i titanzink från Rheinzink. I det 40 meter höga tornet finns Göteborgs höst belägna bostäder, 134 meter över havet, och har man tur med vädret kan man se ända till Vinga fyr. Vattentornets fasad i valsblank titanzink valdes av ägaren och förvaltaren SGS Studentbostäder eftersom de tidigare använts på ett annat torn i Göteborg, och var mycket nöjda med resultatet. Plåtslageriarbetet stod Hisingstads Bleck- och Plåtslageri AB för. 

Läs om Johannebergs vattentorn och dess fasad i en artikel ur Plåt & Ventmagasinet >>

Fakta:

Johannebergs vattentorn
Vattentornet uppfördes 1924 efter arkitekten Eugen Thorburns ritningar och byggdes om till bostäder 1995. Idag har tornet 14 våningar och består av 24 studentlägenheter med ett rum och kök. Det gamla vattentornet har klätts om med Rheinzink PrePatina Bright rolled/Rheinzink Classic Bright Rolled – samma material som sitter på Alingsås tingsrätt. Arbetet blev klart i vintras.

Titanzinkplåt från Rheinzink
En titanzinklegering, där titanen gör zinken mer konsistent och stabil när det gäller tjocklek och andra faktorer. Det är ett rått material, massivt, utan påförd färg eller ytbehandling. Den patina som naturen skapar är individuell för varje projekt och nyansen kan skilja sig något beroende på miljö och klimat.

Hisingstads Bleck- och Plåtslageri AB
Startades 1917 och är därmed ett av Göteborgsregionens äldsta plåtslagerier. Har 30 anställda, plus inhyrd personal vid större entreprenader. Ett traditionellt byggnadsplåtslageri med uppdrag för ledande byggföretag. Företaget har också en serviceavdelning som tar sig an mindre entreprenader och servicearbeten.

Pin It on Pinterest