• Facebook
  • Twitter
  • Pinterest

Bygget av Falkenbergs nya kultur- och kunskapscentrum Argus påbörjades våren 2018 och kommer stå färdigt i dagarna. Den pampiga byggnaden som är klädd i dekorativa mässingsplåtar är belägen mitt i staden med entré mot Stortorget. Argus är skapat som en mötesplats där människor i alla åldrar ska trivas och här finner man gymnasium, bibliotek, Falkenbergs turistinformation och kulturskola.

Budgeten på en kvarts miljard gör Argus till Falkenberg kommuns största investering någonsin och det märks i detaljerna att byggnaden är något utöver det vanliga. Det uppenbaras i både de estetiska inslagen, såsom vackra utsmyckningar i mässing och i de mer funktionella detaljerna som de speciellt framtagna ljudisolerade väggarna, vilket möjliggör att konserter och trumlektioner kommer kunna hållas i direkt anslutning till det tysta biblioteket.

Byggnadens fasad är i tegel och förutom de speciella utsmyckningarna i mässing kring tak, entréer och på balkonger, är övriga plåtarbeten gjorda i aluminium i färgen Pearl Gold, som är framtagen för att påminna om mässing.

Argus är en del i ett större stadsprojekt som även kommer innefatta en fantastisk park och ett helt nytt bostadsområde.

Hållbarhet och miljö har varit i stort fokus både för själva bygget men också i den kommande driften av Argus.

Läs mer om byggnaden och dess spännande hållbarhetstänk här >>

 

Pin It on Pinterest