RMIG byggplåt svensk byggplåt beatles
  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest

Med hjälp av mer än tusen perforerade metallplåtar har ett foto från en Beatleskonsert överförts till en 3 500 kvadratmeter stor bild för att pryda fasaden på det sju våningar höga parkeringshuset The Music Box, som ligger i staden Hayes, väster om London.

Hayes var skivbolaget EMI:s hemort när The Beatles, Rolling Stones och Pink Floyds epokgörande skivor pressades. Nu håller området på att förvandlas och fyllas med kontor, bostäder, restauranger, högskola, butiker, bio och musikscener. Fabriken ”The Old Vinyl Factory” har blivit till parkeringshus och motivet med jublande fans från en Beatleskonsert valdes för att markera vad byggnaden en gång hade för funktion.
– Med hjälp av perforerad plåt kan man återskapa ett foto eller en bild som är väldigt hållbar. Men den perforerade plåten har flera funktioner än den rent estetiska, säger Majken Falkenberg Dohn, Group Marketing Manager på RMIG.

Poppis med bildperforering
– När man bygger parkeringshus är det viktigt att säkerställa tillräcklig ventilation och belysning. Perforeringen skapar öppningar i fasaden som ger ett naturligt luftombyte och ett visst ljus utifrån som är tillräckligt för att manövrera inne i p-huset och samtidigt skapar en trygghet i att man blir sedd utifrån, fortsätter hon.
De senaste åren har bildperforering blivit väldigt populär. Byggherrar, arkitekter och fastighetsägare önskar i allt högre grad ge byggnaden ett speciellt uttryck och visa vad byggnaden används till, antingen med hjälp av konkreta bilder eller genom att använda mönster i perforeringen som ger liv åt gamla mönster eller stilar.

Läs hela artikeln på pvmagasinet.se >>

Pin It on Pinterest